Inspirace

Makronky – sladkost, kterou nelze nemilovat

Makronky - sladkost, kterou nelze nemilovat

Makronky nebo též makrónky pochází z italského slova macarone, maccarone nebo maccherone, který označuje sněhovou pusinku, která údajně vznikla z rukou cukrářů Kateřiny Medicejské. Přesto si však mnozí myslí, že název je odvozen z francouzského překladu le macaron. Může za to především fakt, že makronky mají ve Francii svou tradici a jsou považovány za skutečnou francouzskou delikatesu. Za autora prvních makronek je proto často považován Pierre Desfontaines – cukrář z domu La Durée.

Makronky - sladkost, kterou nelze nemilovatTento na jazyku se rozplývající dezert milují lidé napříč zeměmi. Pokud byste se s makronkou dosud nesetkali (čemuž se nám rozhodně nechce věřit), dá se popsat jako vylepšená pusinka. Makronky jsou vlastně dvě pusinky neboli malé mandlové laskonky, které jsou spojené krémem, čokoládovou ganáží či džemem. Makronky mohou mít nespočet příchutí a barev. I díky své variabilitě a dokonalému vzhledu se makronky staly oblíbenou součástí svatebních dortů a sweet barů.

Makronky jako svatební dezert

Makronky jsou sladkou tečkou po dokonalém obědě, jsou ideálním mlsáním ke kávě a stejně tak krásným dárkem, když chcete udělat někomu radost. Makronky tak mohou být rovněž příjemným Makronky - sladkost, kterou nelze nemilovatdárkem pro svatební hosty, nebo mohou být originální svatební výslužkou. Makronky jsou zkrátka hravým dezertem, který má na svatbě své místo. Makronky jsou vzhledem k poměrně vysoké ceně surovin, ze kterých se vyrábí, a náročné přípravě dražším dezertem. Pro představu, v předních francouzských cukrárnách dostanete malé makronky v rozmezí 2 až 3 EUR.

Nelehký úkol

Příprava makronek není na první pohled nikterak složitá. Každý, kdo je však vyzkoušel vyrobit, zjistil, že vytvořit nádherně a pravidelně Makronky - sladkost, kterou nelze nemilovattvarované laskonky, které spojíte krémem, je někdy úkol nadlidský a chce to nepodcenit přípravu a inspirovat se u předních cukrářů a cukrářek, kteří vás upozorní na všechna možná úskalí. V případě, že se necítíte na pečení této sladké pochoutky, svěřte se do rukou odborníků, kteří vám na vaši svatbu připraví takové makronky, že se všichni budou olizovat ještě dlouho po vašem “ANO”.


Foto: Pixabay

O autorovi

The Wedding Post