Inzerce

Jaké výhody i nevýhody má svatební raut?

Jaké výhody i nevýhody má svatební raut?
Napsal angelo

Svatební raut nebo klasická hostina? Rozhodně nejste jediní, kdo si takto láme hlavu. Jak se říká, jídlo je nejdůležitějším prvkem svatby. A v tomto článku se dozvíte, proč zvolit, nebo naopak nezvolit svatební raut.

Vybrat mezi rautem a hostinou není úplně snadné. Obě varianty totiž mají své pro i proti, ať už začínáte obědem nebo až večeří. Ve výsledku záleží jen na vás a na tom, jak si vy přejete, aby stolování probíhalo.

Jaké jsou výhody svatebního rautu?

  • Je jen na vás, co vše si do rautu vyberete. Díky tomu, že raut není omezený jen na základní chody, můžete jídlo kombinovat přesně podle vašich představ. Rozmanitosti se meze nekladou a tak můžete mít na stole vše od řízečků, až po saláty, nebo krevety.
  • Hosté budou mít volný pohyb, u pultu s jídlem se budou poznávat a seznamovat. To může zaručit lepší zábavu a rozproudění komunikace i mezi hosty, kteří se vůbec neznají
  • Při výběru rautu můžete celkově ušetřit a přitom nasytit stejné množství lidí než při servírovaném obědě. Lidé si totiž na talíř obvykle naloží méně, než by jim bylo naloženo.

Tip: Pokud patříte mezi milovníky italské kuchyně, využijte pro svůj svatební raut rozvoz pizzy Olomouc, případně rozvoz těstovin Brno. Italská kuchyně rozhodně neurazí žádného hosta.

Jaké jsou nevýhody svatebního rautu?

  • Vždy počítejte s tím, že jako první zmizí “dobrá jídla”. Při rautu nikdy nevyjde všechno na všechny. Podstatou rautu je více druhů o menším množství, proto se určitě stane, že některé pokrmy zmizí ze stolu během chvilky.
  • Lidé se budou trousit po místnosti, proto musíte naplánovat svatební proslov, nebo jinou aktivitu tak, abyste získali jejich pozornost.

Pokud se stále nemůžete rozhodnout, jestli zvolíte raut nebo servírovanou hostinu, udělejte kompromis. Zvolte rozlévanou polévku, na kterou si hosté sednou dle zasedacího pořádku, a hlavní chod nabídněte v rámci rautu. Nezapomeňte je ale na začátku informovat, jak vše bude probíhat.

O autorovi

angelo